Andrássy úti ingatlanok: újabb vádemelési javaslat

Lezárult a nyomozás a fővárosi Andrássy úti ingatlaneladások újabb, tíz ingatlant érintő ügycsoportjában, és a rendőrség vádemelési javaslattal megküldte a csaknem 12 ezer oldalas iratanyagot a Fővárosi Főügyészségnek - tájékoztatta a VI. kerületi önkormányzat kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a harmadik ügycsoport nyomozati irataiból kiderült, hogy a nyomozóhatóság szerint további csaknem 1,9 milliárd forint összegű vagyoni hátrány okozásával vádolható 24 gyanúsított, köztük Tóth György egykori és jelenlegi MSZP-s önkormányzati képviselő, továbbá Hegedűs Károly és Lázi Ferenc egykori képviselő.

A terézvárosi önkormányzat jelezte, hogy ők a szintén gyanúsított - jelenleg is képviselő - Hatvani Csabával (MSZP) együtt jelöltek az októberi önkormányzati választáson.

A gyanúsítottak között van a közlemény szerint három volt jegyző, valamint több más egykori képviselő-testületi tag. Közülük 16 ember cselekménye különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelésnek minősül a gyanúsítás szerint - tették hozzá.
Terézváros önkormányzata polgári jogi igényt jelentett be a büntetőeljárásban 1,9 milliárd forint értékre - közölték.

Az Andrássy úti paloták eladása három ügycsoportból áll - olvasható a közleményben. Az elsőt 2011 decembere óta tárgyalja a bíróság 128 milliós vagyoni hátránya okozása vádjával, a második csoportban pedig több mint félmilliárd forintos vagyoni hátrány okozása miatt fordultak a bírósághoz - írták.