Schiffer: Orbán világában az alacsonyan képzett munkaerő bérrabszolgaként robotol

Orbán Viktor olyan világot szeretne, ahol az alacsonyan képzett munkaerő robotol bérrabszolgaként a multik összeszerelő üzemeiben, a jó minőségű egészségügyi ellátás pedig csak a gazdagok kiváltsága - jelentette ki Schiffer András, az LMP társelnöke pártja miskolci csoportjának sajtótájékoztatóján, a Városház téren.

Az ellenzéki politikus kitért arra is, hogy a nemzetgazdasági miniszter bejelentése - miszerint a következő években 5,5 százalékkal kívánják csökkenteni az újraelosztás szintjét - szerinte nagyjából 1700 milliárdos megszorítást jelent. "A nagyobbik kormánypárt ma arra készül, hogy megtegye azt, amire még az SZDSZ sem vetemedett, hogy privatizálja az egészségügyet" - mondta Schiffer András.

Ki fogják véreztetni az oktatást, a felsőoktatást; tovább rombolják azokat a közigazgatási ellenőrző szerveket, amelyek egyébként a nagytőke mozgását ellenőriznék: ez nemcsak az adóhatóságot jelenti, hanem a környezetvédelmi, az építésügyi, a népegészségügyi hatóságokat, illetve a fogyasztóvédelmet - vélte az LMP-s politikus, hozzátéve: "Orbán Viktor most Gyurcsány Ferenc példáját követi, kamuzik".

Kifogásolta, hogy a választási kampány alatt nem ismertek a jövő évi költségvetés számai. Meg kívánják várni az önkormányzati választást, és csak utána akarnak előjönni azzal, mi lesz a 2015-ös költségvetésben, és pontosan miből is csökkentik azt a bizonyos 5,5 százalékot - fűzte hozzá.

"A rendszerváltás óta ugyanazt a történetet látjuk, megszorítás megszorítást szül", ehelyett több pénz kellene a képzésekre, az oktatásra, például Borsod-Abaúj-Zemplénben és Miskolcon is - mondta az LMP társelnöke.

"Résen kell lenni október 12-én", és aki nem akarja azt, hogy megfosszák a gyermekét a továbbtanulás lehetőségétől, vagy megfosszák a jó minőségű egészségügytől, "az ajtót mutat a Fidesznek", továbbá a számonkérés sem maradhat el: "hová tűnt a pénz" - hangoztatta Schiffer András.