Nyilvános vitára hív Bodnár Zoltán

A Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje 24 órán belül ellátogat a VIII. kerületbe, és arra kéri Kocsis Máté fideszes polgármestert, hogy csatlakozzon hozzá, és ott, akár egy nyilvános vita keretében, fejtse ki pártja, illetve saját álláspontját a kerületi drogstratégiáról.

Bodnár Zoltán ezzel a józsefvárosi önkormányzat hétfői közleményére válaszolt, amelyben az áll, úgy tűnik, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje is "beállt a droglobbi mögé", és jobban érdekli néhány kábítószer-fogyasztó, mint 80 ezer józsefvárosi egészsége. A VIII. kerületi önkormányzat ezt arra reagálva közölte, hogy Bodnár Zoltán szerint járvány is kitörhet Budapesten a józsefvárosi tűcsereprogram leállítása miatt.

Egyúttal azt javasolták a főpolgármester-jelöltnek, látogasson el a kerületbe, beszélgessen az ott lakókkal, és kérdezze meg tőlük, hogy a Kék Pont Alapítvány tűosztogatása okozta a járványveszélyt vagy az, hogy a megszűnése után kevesebb lett a tű az utcákon.

A liberális politikus keddi közleményében jelezte: hangulatkeltés droglobbiról beszélni akkor, amikor az MLP a drogstratégiát kéri számon Kocsis Mátétól, miután a polgármester megszüntette a kerületben a Kék Pont Alapítvány tűcsereprogramját.

Kocsis Máté is jól tudja, hogy egy járvány nem válogat, a betegségek nemcsak azokat fertőzik, akik kábítószer-fogyasztók, hanem azokat is, akik nem élnek szerekkel - hangoztatta Bodnár Zoltán. A polgármester bizonyára azzal is tisztában van, hogy lehetetlen minden használt tűt visszagyűjteni, hacsak nem tart fenn egy erre specializálódott intézményt a kerület - tette hozzá.