Ezzel az appal nincs több rossz videó

A legjobb ötletek mindig maguktól értetődőek – miután már kitalálta őket valaki. Ilyen a most megjelent alkalmazás, a Horizon is.

Fején találta a szöget a Horizon fejlesztője. Az app ugyanis a minden okostelefonban megtalálható giroszkópot (helyzet és mozgásérzékelőt) használja arra, hogy megállapítsa, a kamera vízszintes helyzetben van-e. Jól ismert hiba, hogy kicsit is ferdén tartott mobillal készült videón visszanézéskor idegesítően lejt a horizont, s csak bonyolult szoftveres megoldásokkal javítható a megfelelő nézet.

Horizon

A Horizon használatával akkor is tökéletesen vízszintesre áll a felvétel, ha a mobilt szándékosan ferdén tartjuk, vagy éppen egy cipőbe rakjuk, miként a fenti rövid videó is tanúsítja. Foghatjuk döntve, zoomolhatunk: a felvett anyag horizontális lesz. Vége a hirtelen felindulásból elkövetett függőleges filmeknek: még akkor is automatikusan vízszintes lesz a felvételünk, ha a készüléket portré állásban tartjuk.

Nem minden mobillal kompatibilis az innen letölthető alkalmazás, ezért érdemes az ingyenes demo módban kipróbálni az egydolláros, applikáción belüli vásárlás előtt.