Nyílt nap a budafoki villamosremizben

Sok érdeklődőt vonzott a BKV Zrt. nyílt napja a budafoki kocsiszínben, ahol az érdeklődők nemcsak a villamosokról, hanem az épületről is többet megtudhattak a kulturális örökség napjai alkalmából rendezett programon.

Bár a BKV szervezett csoportos idegenvezetést a látogatóknak, amelyen az épület múltját, építészeti megoldásait mutatták be, a legtöbben azonban a villamosok vezetőállásaira voltak kíváncsiak: a gyerekek folyamatosan nyomták a kiállított villamosok csengőit.

A BKV olyan villamosokat is bemutatott a kocsiszínben, amelyek egyébként nem honosak a budafoki remizben: a Tátra és a Ganz villamosok mellett egy Siemens Combino, egy hótakarító kocsi, egy MIXA HÉV-szerelvény és egy PVG hajtány is megtekinthető.

A délután négyig tartó nyílt napon a szerelőcsarnokban kisfilmet nézhetnek meg az érdeklődők a budafoki kocsiszín történetéről, jövőjéről. Emellett két terepasztalt is kiállítottak, amelyeken budapesti és nem budapesti villamosok futnak. Az egyiket Legóból rakták össze és a közeli MÁV állomást is felépítették.

A látogatók különféle ajándéktárgyakat is vásárolhatnak, ezek közül a legnépszerűbb a villamos-iránytábla volt, ebből régit és újat is lehetett kapni, a különböző típusú papír villamosok és buszok hajtogatását szemmel láthatólag nemcsak a gyerekek, hanem a szülők is élvezték.

A programhoz kapcsolódva a BKV nosztalgiajáratokat közlekedtet Újbuda-központ és Kamaraerdő között, emellett vasárnap estig még ingyenesen látogatható a napokban újra nyitott Deák téri Földalatti Vasúti Múzeum és a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum.