Így viccelődik Vilmos herceg, miközben Katalin kénytelen otthon ülni

Vilmos felesége koraterhességi rosszullétei miatt több fronton is kénytelen helyt állni. A humor segíti át a nehéz helyzeteken.

Ez lett volna Katalin első önálló útja a királyi ház képviseletében. Csakhogy a hercegné kortaterhességi rosszullétei gyakorlatilag minden nyilvános megjelenést  felülírtak: Katalinnak pihenésre van szüksége, s bár állandó orvosi felügyelet alatt áll, kórházi ellátást egyelőre nem igényel. A megváltozott helyzet miatt a herceg volt kénytelen Katalin néhány feladatát átvenni, így többek között most ő utazott Máltára is.

Bár a szigetország lakói valójában Katalint várták, végül a hercegnek is örültek, különösen azután, hogy Vilmos remek humorával, szívélyes viselkedésével igencsak kellemes csalódást okozott a számukra.

Fotó: Rex Features

Fotó: Rex Features



A máltai San Anton palota egyik dekoratív szobájában Vilmos például azzal viccelődött, hogy Málta fellélegezhet, hiszen egyéves kisfia György herceg otthon maradt. "Málta valószínűleg nem élné túl a kis Györgyöt. Túlságosan sok értékes történelmi tárgy van itt" - nézett körbe a herceg, majd hozzátette György egy energiabomba, semmi sincs biztonságban a közelében.

Vilmos ezzel együtt biztosította a szigetországot, hogy jövőre visszatérnek, de akkor már Katalin és György is vele lesznek. Addig pedig próbáljanak felkészülni egy akkor már 2 éves örökmozgó hercegi vendégre.