Európai nyelvi koktélbár Budapesten

A nyelvtanulás fontosságára és Európa nyelvi sokszínűségére szeretnék felhívni a figyelmet a szervezők az Európai nyelvi koktélbár elnevezésű programmal, amelyet szeptember 26-án rendeznek meg a Budapesti Olasz Kultúrintézetben.

Az MTI-hez eljuttatott tájékoztató szerint a Magyarországon működő európai kulturális intézetek az Európai Bizottsággal együttműködve rendezik meg az Európai nyelvi koktélbárt, idén először a Kutatók éjszakája programsorozat részeként.

A rendezvény célja, hogy a nyelvek európai napja alkalmából felhívja a figyelmet a nyelvtanulás fontosságára és Európa nyelvi sokféleségére, az anyanyelv és az idegennyelvtudás képviselte értékre - írták.

A program során a részt vevő intézmények asztalainál a vendégek szórakoztató nyelvtanuló feladatokat oldhatnak meg, különböző nyelvi játékokat játszhatnak, és megszerezhetik a jelképes európai nyelvi útlevelet. A játékban résztvevők között a kulturális intézetek által felajánlott, nyelvtanuláshoz kapcsolódó értékes nyereményeket sorsolnak ki.

Idén újdonságként a látogatóknak lehetőségük lesz 20 perces mini nyelvórák keretében megismerni különböző nyelveket is. Az esemény hivatalos weboldalán (www.nyelvikoktelbar.hu) a rendezvényhez kapcsolódik egy online játék is.

A rendezvényen adják át az Európai Bizottság kezdeményezésére létrehozott Európai Nyelvi Díjat, amelynek hazai lebonyolítását a Tempus Közalapítvány végzi.