Román származású német hegedűművész nyert az Enescu-fesztiválon

Stefan Tarara román származású német hegedűművész nyerte meg a George Enescu nemzetközi zenei verseny első díját hegedű kategóriában - közölték pénteken a szervezők.

A hegedű mellett zongora, cselló és zeneszerzés kategóriában is összemérik tudásukat a résztvevők. A Heidelbergben, zenész családban született Tarara Csajkovszkij D-dúr hegedűversenyét adta elő a döntőben. A nemzetközi zsűri döntése szerint a második díjat a francia Fedor Roudine, a harmadik díjat a dél-koreai Wonhee Bae kapta.

Tarara már kisgyermekként elkezdett koncertezni. A zürichi zenei egyetemen végzett 2012-ben, 2010 óta a Mannheimi Filharmónia zenekarának koncertmestere. A 100 ezer euró összdíjazású Enescu-verseny szeptember 6. és 27. között zajlik Bukarestben 240 résztvevővel.

Románia George Enescu neves román zeneszerző emlékére 1958-ban szervezte meg először a fesztivált és a versenyt, amelyet 1971-ben megszüntettek, majd a rendszerváltozás után újraélesztettek.

Az Enescu-fesztivált legutóbb 2013-ban tartották meg, legközelebb 2015-ben lesz. Az idén először nem egy időben szervezték meg a fesztivált és versenyt.