Halálos baleset az M1-es autópályán Bicskénél

Már csak a leálló sávot tartják zárva az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalán Bicskénél, ahol péntek hajnalban halálos baleset történt - közölte a katasztrófavédelem és az Útinform az MTI-vel.

Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta: a sztráda 28-as kilométerénél műszaki hiba miatt vesztegelt egy kisbusz, amely a hozzá kapcsolt tréleren személyautót szállított. Egy teherautó belerohant a kisbuszba, leszakította a trélert, amelyről a személyautó az útra borult, és maga alá temette a hiba elhárításán dolgozó férfit.

A szóvivő elmondta: a férfi - akit az érdi hivatásos és a bicskei önkormányzati tűzoltók emeltek ki a roncs alól - a helyszínen meghalt. Két ember súlyosan megsérült - egyiküket a tréler alól kellett kimenekíteni -, őket kórházba vitték.

A felborult, illetve megdőlt járműveket daruval emelték vissza az útra. Emiatt az autópálya érintett szakaszát órákra lezárták, a forgalmat Bicskénél leterelték az M1-esről, ahová Herceghalomnál lehetett visszatérni.

Az Útinform arról tájékoztatott, hogy a terelés véget ért, már csak a leállósávot tartják zárva.