Az MLP az NVB-hez fordul, ha maradnak Tarlós budapesti címeres plakátjai

A Magyar Liberális Párt (MLP) a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB) fordul, ha a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje nem távolíttatja el plakátjait, amelyeken Budapest címere szerepel - jelentette be a párt főpolgármester-jelöltje pénteken Budapesten.

Bodnár Zoltán sajtótájékoztatóján azt mondta: ha valakinek, hát Tarlós István főpolgármesternek tudnia kellene, hogy 1994 óta hatályos a fővárosi közgyűlés rendelete, amely Budapest címerének használatát szabályozza. Abból kiderül, politikai pártok "még csak engedélyt sem kérhetnek arra", hogy használhassák a címert plakátjaikon - tette hozzá.

Az MLP főpolgármester-jelöltje csütörtökön már felszólította Tarlós Istvánt, hogy távolíttassa el a "jogsértő plakátokat". Közölte: ha ez nem történik meg pénteken, a Liberálisok az NVB-hez fordulnak panasszal.

Álláspontja szerint ez sérti a választási törvénynek a jelölő szervezetek esélyegyenlőségére vonatkozó szabályait, következésképpen a választás tisztaságát is.

Bodnár Zoltán arról is beszélt, hogy az elmúlt napokban számos helyről - mint mondta, leginkább az Együtt-PM részéről - próbálnak nyomást gyakorolni az MLP jelöltjeire, hogy lépjenek vissza. Leszögezte: a Liberálisok a kampány megindulása előtt nyitottak voltak a megállapodásokra, több helyen össze is fogtak "a többi baloldali ellenzéki párttal", de a kampány elindult, és nincs semmi okuk arra, hogy bárhol visszalépjenek.