Rendezett viszonyokat vár az Apollo Tyrestól a szakszervezet

Színvonalas szakmunkásképzést, biztonságos munkahelyeket, kulturált körülményeket és legfőképpen rendezett munkajogi kapcsolatokat vár a VDSZ az indiai Apollo Tyres gumigyári beruházótól, amely állami támogatással Gyöngyöshalászon épít új telephelyet.

Rendezett munkajogi kapcsolatokat vár a gyöngyöshalászi Apollo Tyres gumigyár beruházójától a vegyipari szakszervezet (VDSZ) - közölte a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezetei Szövetsége csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint színvonalas szakmunkásképzést, biztonságos munkahelyeket, kulturált körülményeket és legfőképpen rendezett munkajogi kapcsolatokat vár a VDSZ az indiai Apollo Tyres gumigyári beruházótól, amely állami támogatással Gyöngyöshalászon épít új telephelyet.

Székely Tamás, a VDSZ elnöke a közlemény szerint úgy véli: nemcsak a gyár, hanem a menedzsment és a szakszervezet együttműködésének alapkövét is most kell letenni ahhoz, hogy törvényes, az európai normáknak megfelelő munkahelyeket alakítson ki a cég.

Az Apollo Tyres szerdai bejelentése szerint Magyarországon valósítja meg első európai zöldmezős beruházását: mintegy 146 milliárd forintos befektetéssel Gyöngyöshalász közelében épül fel az Apollo gumigyár, amely 975 új munkahelyet teremt.