"Gyógyító múzeum" várja az érdeklődőket Békéscsabán

A békéscsabai Munkácsy Emlékházban hétvégén "gyógyító múzeum" várja az érdeklődőket, az érdeklődők sétákon ismerkedhetnek a város építészeti értékeivel, az Ybl Miklós által terezett épületekkel, az emlékházban játszóház, lovaglási program várja az érdeklődőket a kulturális örökség napjain.

Mészáros Zsuzsa, az emlékház művészeti vezetője az MTI-nek kiemelte: az országban elsőként náluk tartanak "gyógyító múzeum" programot. A rendezvény célja megismertetni a ma élő emberekkel a régi népi gyógymódokat, gyógynövényeket és azok felhasználási módját.

Szombaton délután egy órától szakmai előadások lesznek az emlékházban a gyógyító szerek történetéről, az étkezésről és annak alapanyagairól, táplálkozási kultúránkról.

Vasárnap különböző gyógytermékek bemutatója várja a vendégeket. A gyereknek Nemesedjünk címmel játszóházat, legyező- és jelmezkészítést szerveznek, de lesz jelmezpróba és lovaglási lehetőség is az emlékház udvarában.

Zenés műsort adnak a Bartók Béla Zeneiskola növendékei és a Kemény Gitárklub zenekar. Kísérőprogramként a látogatók megismerkedhetnek Békéscsaba építészeti emlékeivel a belvárosban, az Ybl Miklóshoz kötődő épületekkel és megtekinthetik a Békés megyei kastélyokról, kúriákról és gazdasági épületekről szóló fotókiállítást.