Százmilliárdokkal az ifjúsági munkanélküliség ellen

A kormány a fiatalok munkanélküliségére a következő hét évben az ifjúsági garanciaprogram keretében 220 milliárd forintot különített el - közölte a fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár.

Mozgásban az ifjúság címmel érkezik Budapestre az Európai Bizottság tájékoztató kampánya szeptember 24-én és 25-én. Az érdeklődő fiatalok itt megismerkedhetnek különböző európai szervezetek továbbképzési, oktatási és álláslehetőségeivel. "Az uniós program fő célja, hogy javuljon a fiatalok oktatása és foglalkoztathatósága, valamint, hogy csökkenjen a munkanélküliség" - mondta a Híradónak Szűcs Tamás, az Európai Bizottság Magyarországi képviseletének vezetője.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szerint az elmúlt években számos olyan kezdeményezés segítette a fiatalokat, mint például a Munkahelyvédelmi Akcióprogram, a Diplomamentő, a Rezidens Támogatási, az Új Nemzedék Plusz Program vagy az Első Munkahely Garancia Program.

"A kormány a fiatalok munkanélküliségére a következő hét évben az ifjúsági garanciaprogram keretében 220 milliárd forintot különített el" - jelentette ki Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár. Hozzátette: a kormány az uniós pályázati pénzek jelentős részét fordítja gazdaságfejlesztésre, amelyből a fiataloknak is jut majd. Ha az intézkedések sikeresek lesznek, akkor 2020-ra Magyarország a régió egyik legversenyképesebb országa lehet - mutatott rá.

A legfrissebb statisztikai adatok szerint május és július között az európai országok között Magyarországon enyhült a legnagyobb mértékben a fiatalok munkanélkülisége. 32 ezerrel több pályakezdő talált magának munkát, mint egy évvel korábban.