Így nem tudják, honnan internetezik

Ki akar kerülni a figyelő szemek elől? Úgy tenne, mintha egészen más országból internetezne, mint ahol van? A TunnelBear VPN megoldás lehet mobilon és asztali gépen egyaránt.

Gyakori gond, hogy egy-egy szolgáltatást (például egy internetes rádiót) csak valamelyik országra vagy régióra engedélyeznek, s mégis szeretnénk elérni. Vagy bármilyen más oknál fogva azt akarjuk, hogy a meglátogatott weboldal ne a valódi IP címünket lássa, hanem egészen mást, mondjuk az öt országgal arrébb levőt. Szóval, kellene egy kis szabadság a weben.

Akkor jól jöhet a most új dizájnnal és funkciókkal frissült TunnelBear VPN. A VPN-ről hosszabban itt és itt is lehet olvasni, röviden és nagyon leegyszerűsítve annyit kell tudni róla, hogy használatával nem közvetlenül kapcsolódunk a webre, hanem közbeiktatott „alagúton”, azaz egy VPN szerveren, számítógépen keresztül. Így a felhasználó valós adatai eltűnnek a figyelő szemek elől.

TunnelBear VPN

Természeténél fogva minden VPN kapcsolat lassabb, mint a közvetlen kapcsolódás: csak akkor érdemes használni, ha jó okunk van elbújni. TunnelBear esetében ez igazán kényelmesen megy: a kihelyezhető widgeten egyetlen érintésre előjön a maci, illetve visszaküldhető téli álmába.

Mintegy mellékesen a nyilvános wifiket is biztonságosabban lehet használni a segítségével. A PC-re, Mac-re, Androidra, iPhone-ra és iPadre írt alkalmazás innen letölthető.