Gazdát cserélt a Market Építő többségi tulajdona

A Garharrt Invest 2014 Zrt.-nek adta el a kivitelező Market Építő Zrt.-ben meglévő 51 százalékos részesedését az ingatlanfejlesztő Wing Zrt. A vételár üzleti titoknak minősül.

A céginformáció szerint az 1 milliárd forintos jegyzett tőkéjű Market Építő Zrt. kisebbségi tulajdonosa egy magánszemély, Scheer Sándor. A múlt évet 35,5 milliárd forint nettó árbevétellel zárta a társaság. A mérleg szerinti eredménye 772 millió, míg az adózott eredménye 972 millió forint volt 2013-ban.

A Garharrt Invest 2014 Zrt. nem szerepel a cégjegyzékben, vélhetően friss alapítású cég.

Az MTI az eladótól eddig nem kapott választ arra kérdésére, hogy ki a tulajdonosa.

A Market több mint 12 évig képezte a Wing Csoport részét. Ezen időszak alatt a Market árbevétele tízszeresére emelkedett és az ország meghatározó magasépítő-ipari vállalkozásává nőtte ki magát.

A Wing Zrt. az egyik legnagyobb magyar, magántulajdonban lévő - projektportfólióval és ingatlanszolgáltatásokra specializálódott leányvállalatokkal rendelkező - ingatlanvállalkozás. Fejlesztései között megtalálható például a Millenáris Irodaházak, az Átrium Park, az Allianz székház, a Corvinus Egyetem új épülete és a Studium Irodaház, a Máriássy Ház, az East Gate Business Park, a Dél-pesti Üzleti Park, az egri Agria Park vagy a legújabb kereskedelmi fejlesztése, a Hegyvidék Bevásárlóközpont.