Emmi: megújul és nem lepusztul a Városliget

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a park megújul és nem lepusztul, mint korábban, a baloldal nemtörődöm kormányzása miatt.

A szaktárca kultúráért felelős államtitkársága szerdán ezt azok után közölte az MTI-ve, hogy Karácsony Gergely zuglói polgármesterjelölt, az Együtt-PM társelnöke szerdán Budapesten a városligeti nagyréten tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a baloldali ellenzéki pártok arra kérik a budapestieket, hogy október 10-én élőlánccal védjék meg a Városligetet.

Az Emmi szerint a baloldal "az elmúlt száz év egyik legnagyobb kulturális és családbarát fejlesztését támadja", a zöld terület a felújítással lehetőséget kap arra, hogy a főváros új kulturális, családi parkjává váljon az új múzeumokkal, miközben a liget zöldfelületének rehabilitációja és növelése is megtörténik.

Jelezték továbbá, hogy a fejlesztés teljes összhangban van a Városliget hagyományaival, mivel ott egyszerre vannak jelen a zöldterülethez köthető rekreációs funkciók, valamint a kulturális és szórakoztató intézmények.