Együttműködési megállapodást kötött Eger és Budapest

Az együttműködés meghatározó eleme a kultúra, de fontos szerepe lesz benne a turizmusnak is, hiszen Eger számára fontos a főváros, mint küldő terület, az egri borászok pedig hozzájárulhatnak a fővárosi borgasztronómia programok színesítéséhez.

Eger méltó partnere lehet a fővárosnak, hiszen számos területen komoly értéket tud felmutatni, mondta Habis László, Eger polgármestere a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Hozzátette: a megállapodással az a szándékuk, hogy a két város, annak szervezetei és polgárai között tartalmas együttműködés alakuljon ki. Ennek meghatározó eleme a kultúra, de fontos szerepe lesz benne a turizmusnak is, hiszen Eger számára fontos a főváros, mint küldő terület, az egri borászok pedig hozzájárulhatnak budapesti borgasztronómia programok színesítéséhez, hangsúlyozta a polgármester.
Kossuth Rádió, 180 perc

Eger egyházi értékei, a bazilika, a remények szerint hamarosan megnyíló Egyházi Múzeum, az egri vár rekonstrukciója, a történelmi belváros rehabilitációja a világ bármely tájáról érkező vendégek számára izgalmas lehet, s a turizmusban Budapest nemzetközi versenyképessége Eger számára is lehetőségeket kínál.

A Dobó István Vármúzeum kiállítások, műtárgyak cseréjével, programok közös megrendezésével a Budapesti Történeti Múzeummal hoz létre stratégiai együttműködést, de a Tavaszi Fesztivál budapesti és egri eseményei között is kialakulhat a tartalmi együttműködés, amely mindkét város programját gazdagíthatja, fűzte hozzá Habis László.