Tovább csökkent a Rába vízszintje Körmendnél

Tovább csökkent a Rába vízszintje Körmendnél, de a folyó alsó szakaszán, Rumnál és Sárvárnál továbbra is másodfokú a készültség - közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kedd reggel a honlapján.

Sorkikápolnán az Alkotmány utcában a felgyülemlett esővíz három házat veszélyeztetett, emiatt két embernek ideiglenesen el kellett hagyna az otthonát, az önkormányzat helyezte el őket.

Vasváron két lakóházat és egy szarvasmarhatelepet védtek homokzsákokkal a tűzoltók, Kám határában pedig egy szennyvíztisztító-telep védelmében támasztották meg és magasították a védműveket. Püspökmolnáriban egy horgásztanyát vett körbe a víz, ketten bent rekedtek a tanyán, őket a tűzoltók csónakkal menekítették ki.

A közlemény szerint a napokban harmadfokú készültségi szintet megközelítő vízállásra kell számítani a Rába Sárvár alatti szakaszán, ezért a megyei katasztrófavédelem felkészült az erők és eszközök átcsoportosítására.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedd reggel arról tájékoztatott, hogy Vas megyében hatra csökkent a vízátfolyások miatt lezárt alsórendű útszakaszok száma.