Elkészült a csatornahálózat a szabolcsi Berkeszen

Elkészült a csapadékvíz-elvezető hálózat a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Berkeszen, a több mint 327 millió forintos beruházáshoz a magyar állam és az Európai Unió biztosította a pénzügyi forrásokat - közölte a projekt kommunikációjáért felelős társaság az MTI-vel.

Az Észak-Alföldi Operatív Program keretében, a százszázalékos támogatást jelentő pályázati forrásból több mint 12 kilométer vízelvezető árkot építettek, illetve újítottak meg, csapadéktározót alakítottak ki, emellett a község nagy kapacitású mobil szivattyúkat vásárolt.

A program eredményeképpen a belterületi lakóingatlanok és körülbelül 160 hektár külterületi ingatlan csapadék- és belvíz elleni védelme rendeződött hosszú távon.

A többéves előkészítő munka és az eredményes pályázat után 2013 szeptemberében indult el a kivitelezés, a teljes beruházás pedig az idén szeptemberre készült el.

A Kisvárda mellett fekvő, 830 lakosú településen évek óta gondot jelentett az esővíz megfelelő elvezetése, a csapadék és a belvíz jelentős kárt okozott a belterületeken lévő lakó- és egyéb ingatlanokban, valamint a mezőgazdasági területeken.