Ma jár le a határidő: így lehet hozzájutni a támogatáshoz

Az 5,75 százalékos kamatlábú, szabad felhasználású Diákhitel1 mellett az önköltséges képzésben résztvevők számára a változatlanul kedvező, 2 százalékos kamatú, államilag támogatott Diákhitel2 is elérhető.

Hétfőig adhatja le diákhitel igénylését az, aki október 15-ig kölcsönhöz szeretne jutni – hívta fel a figyelmet a Ma reggelben Imre Zita, a Diákhitel Központ kommunikációs igazgatója. A legfontosabb, hogy mindenkinek legyen személyi igazolványa, lakcímkártyája, bankszámlaszáma és, amiről sokan elfeledkeznek, adóigazolványa. Aki hétfőig leadja kérelmét, október 15-én már hozzájut a kért összeghez, azoknak, akik a határidőt követően intézik ügyeiket, leghamarabb november közepén tudják utalni a megigényelt összeget.

Az 5,75 százalékos kamatlábú, szabad felhasználású Diákhitel1 mellett az önköltséges képzésben résztvevők számára a változatlanul kedvező, 2 százalékos kamatú, államilag támogatott Diákhitel2 is elérhető. A Diákhitel1 felhasználásáról szabadon dönthet a hitelfelvevő, képzési formától függetlenül havi 15 ezer, 21 ezer, 25 ezer, 30 ezer, 40 ezer vagy 50 ezer forint igényelhető, amelyhez havonkénti utalásban vagy akár szemeszterenként egy összegben is hozzájuthatnak a hallgatók. Az államilag támogatott Diákhitel2 kizárólag képzési díjra fordítható, felvehető maximuma a hallgató önköltségi díja, amely összeg közvetlenül a felsőoktatási intézményhez érkezik.

Az igénylést legegyszerűbb, legkényelmesebb a felsőoktatási intézmények elektronikus tanulmányi rendszereinek hallgatói felületeiről (ETR/Neptun) elindítani – tanácsolta a szakember. A hiteligénylési adatlapot helyben, a felsőoktatási intézmények hiteligénylési pontjain kell leadni. Változatlanul lehetséges a diákhitel internetes ügyintézési felületén, a Diákhitel Direkten keresztül igényelni a hallgatói hitelt, az így elkészült adatlapot kinyomtatva a felsőoktatási intézményben vagy a Diákhitel Központtal együttműködő pénzintézetekben, takarékszövetkezetekben, postahivatalokban lehet leadni. Minden fontos információ, tudnivaló megtalálható a Diákhitel Központ internetes felületén, a www.diakhitel.hu portálon. Szeptember 20-ig a Társaság KÖKI Terminálon megtalálható ügyfélszolgálata is várja az érdeklődőket.