Árvíz: Élelmet és ruhát oszt a Katolikus Karitász

Élelmet és ruhát oszt a katolikus egyház hivatalos segélyszervezete, a Katolikus Karitász az árvíz sújtotta területeken, Vas és Zala megyében.

A szervezet munkatársai a katasztrófavédelemmel együttműködve napok óta segítik a védekezésben részt vevő önkénteseket és a kitelepített lakosságot. Eddig több mint 4,5 millió forint értékű adományt osztottak szét - tájékoztatta a Katolikus Karitász hétfőn az MTI-t.

Körmenden és Pákán két központi elosztót alakított ki a szervezet, ahonnan a szükségleteket felmérve szállítják ki az adományokat. A napokban ruha- és cipőadományokat is elkezdenek osztani a kitelepített lakosságnak, hiszen sokan csak néhány táskányi holmit vihettek magukkal otthonukból a hirtelen jött áradások elől menekülve.

Az egyházmegyei karitász közben előkészíti az ár elmúltával szükséges tisztítószereket is, hogy a lehető leggyorsabban visszatérhessenek otthonaikba az emberek. Az elkövetkező napokban bútorok és háztartási felszerelések is érkeznek majd a térségbe, hogy az elázott bútorokat mielőbb pótolni tudják a rászorulóknak - olvasható a közleményben.