Nyolc településen másodfokú belvízvédelmi készültség Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Belvízveszély miatt nyolc Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen másodfokú védelmi készültséget rendeltek el, a katasztrófavédelem szakemberei négy helységben segítik a lehullott nagy mennyiségű csapadék elvezetését - közölte S. Tóth Anikó megyei katasztrófavédelmi szóvivő vasárnap kora este az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint Fegyverneken, Kengyelen, Martfűn, Törökszentmiklóson, Tiszatenyőn, Kunszentmártonban, Öcsödön és Tiszaföldváron lépett életbe a másodfokú belvízvédelmi készültség. Jelenleg négy település lakóinak segít közvetlenül a katasztrófavédelem, miután Kunszentmárton, Szolnok, Törökszentmiklós és Zagyvarékas mélyebben fekvő részein okozza a legnagyobb gondot a vízelvezetés.

Kitelepíteni senkit nem kellett, a közúti és a vasúti közlekedésben jellemzően nem volt fennakadás, de Szolnokon a Téglagyári út egy szakaszt lezártak, oda hétfőn a települési polgári védelmi mentőszervezet telepít szivattyút, és várhatóan még aznap délelőtt megszűnik az útakadály.

S. Tóth Anikó beszámolt arról is: Törökszentmiklóson harmincketten jelentkeztek önkéntesen azok közül, akiket a városvezető polgári védelmi feladatok teljesítésébe bevonhat. A szervezetbe beosztottak három helyszínen védtek homokzsákkal a lakóházakat.