Több utat is elöntött az áradás Zalában

Zala megyében, Lenti és Nagykanizsa térségében több utat is elöntött szombat reggelre az éjszakai esőzések miatt kialakult áradás, a hömpölygő sáros víz elérte az M7-es autópályát és az M70-es utat is, Rédicsen autókat sodort el az ár.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője az MTI-nek arról adott tájékoztatást, hogy Lenti és Nagykanizsa térségében számos teljes útlezárást kellett elrendelniük a közútkezelőknek. A reggeli órákban a magas vízállások miatt Lenti közúton szinte megközelíthetetlenné vált, a rendőrök már a 75-ös úton megállítják a forgalmat.

A Principális-csatorna áradása miatt, a közlekedés biztonsága érdekében hajnalban csaknem négy kilométer hosszan lezárták a 74-es út Nagykanizsát elkerülő szakaszát. A megyében Muraszemenye és Lispeszentadorján, valamint Kiscsehi és Bázakerettye között van még teljes útzár a nyolc órai összesítés szerint.

Az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy Letenyénél az M7-es autópálya és az M70-es autóút leállósávjait is elérte az áradás. Tornyiszentmiklósnál, az M70-es lehajtójánál mintegy 50 méter hosszan, 30-40 centiméteres magasságban folyik át a sáros víz az úttesten, de több helyen is megközelíti a gyorsforgalmi út szélét a víz.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint Rédics egyes területein egyméteres a víz, az áradás személygépkocsikat is magával sodort, de személyi sérülés nem történt.