DK: Orbán kevesebb pénzt szerzett, mint Gyurcsány

Orbán Viktornak nincs oka a büszkeségre, mivel a 2014-2020 közötti időszakban Magyarországnak járó uniós támogatás 1300 milliárd forinttal kevesebb, mint amennyit annak idején Gyurcsány Ferenc alkudott ki az országnak miniszterelnöksége idején - hangsúlyozta Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke és európai parlamenti képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményében.

"Ez is megmutatja, melyik miniszterelnök volt sikeresebb és európaibb kormányfő, kit tekintettek az unióban egyenrangú tárgyalópartnernek" - vonja le a következtetést a DK-s politikus.

Molnár úgy véli: Barroso kijelentése, miszerint először a magyar nyelvű dokumentumot írja alá, s reméli, hogy az van benne, amiről tud, "mindent elárul arról, hogyan tekintenek az Orbán-kormányra: vezetőjét nem tartják szavahihető embernek".

Molnár Csaba szerint az is a magyar kormány megítélését mutatja, hogy Jean-Claude Juncker, a következő Európai Bizottság elnöke a magyar kormány által biztosnak jelölt Navracsics Tibornak olyan tárcát adott, amely a DK-s alelnök szerint nem jár semmilyen érdemi munkával, hatáskörrel.

"A Demokratikus Koalíció megállapítja, hogy Magyarország ma ennyit ér Európában: folyamatos diplomáciai kudarcok és a pénz is kevesebb lett" - zárja közleményét Molnár Csaba.