Kenyérbérletet ad a rászorulóknak a máltai szeretetszolgálat

A Budapest III. kerületben élő kisnyugdíjasoknak és rászoruló családoknak kedvezményes vásárlásra jogosító kenyérbérletet bocsát ki október 1-jétől a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Az egyenként tíz kilogramm kenyér kedvezményes megvásárlására jogosító bérleteket Óbuda-Békásmegyer önkormányzata a szociális intézményein keresztül juttatja el a rászorulóknak - tudatta a máltai szeretetszolgálat szerdán az MTI-vel. A szeretetszolgálat Zápor utcai szociális pékségében így 100 forintért vásárolhatnak egykilós kenyeret, vagy 50 forintért juthatnak hozzá egy félkilós cipóhoz.

A szeretetszolgálat október 1-jétől havonta ezer kilogramm kenyér kedvezményes megvásárlására jogosító bérletet bocsát ki. A program a III. kerületben működő éttermek támogatásával valósul meg - olvasható a közleményben. A kezdeményezéshez csatlakozó vendéglátóegységekben az asztalokra tett táblák tudatják a vendégekkel, hogy olyan helyen étkeznek, amely rászoruló embereket segít kenyérhez jutni. Bús Balázs (Fidesz-KDNP), Óbuda-Békásmegyer polgármestere szerdai, az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában azt írta: nélkülözőknek ételt juttatni a legszebb szociálpolitikai tevékenység, és külön örül annak, hogy ebből helyi vállalkozók is kiveszik a részüket.

Kenyérbérletet bocsát ki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az óbudai önkormányzat


Közlése szerint az önkormányzat régóta jó kapcsolatot ápol a máltai szeretetszolgálattal, amit számos közös szociális program fémjelez. Hangoztatta, hogy a III. kerület fejlett szociális ellátórendszert működtet és rendszeres támogatást nyújt a szociális területen dolgozó civil szervezeteknek. A kenyér a szeretetszolgálat szociális pékségében készül, ahol megváltozott munkaképességű és hátrányos helyzetű emberek dolgoznak. Az ott sütött pékáru részben a szeretetszolgálat intézményeibe, idősotthonokba és hajléktalanszállókra jut el, de más szociális intézmények és a környéken lakók is vásárolnak belőle.