Kövér László: az országos politika sikerében fontos a hátország

Az országos politika sikerében fontos a hátország is - hangoztatta Kövér László kedden Hajdúdorogon, ahol ennek mérlegelését kérte a helyi mozit zsúfolásig megtöltő hallgatóságától.

Az Országgyűlés elnöke a Fidesz helyi kampánynyitó rendezvényén kijelentette: nagyobb az esély, hogy egy település vezetése élni tud a lehetőségekkel, ha ugyanahhoz a pártcsaládhoz tartozik, mint ha szemben áll a kormányzattal, különösen ha ellenségnek tekinti a kormányt.

Hajdúdorog sem elszigetelt térség: az önkormányzati választás nemcsak arról szól, hogy megválasztják-e polgármesternek Simon Zoltánt, a Fidesz-KDNP jelöltjét, hanem arról is, támogatják-e azt az országos politikát, amelyet az idén már kétszer is támogattak - magyarázta Kövér László.

Minden egyes önkormányzati választás szorosan összefügg az országos politikai viszonyokkal - nyomatékosította Kövér László, és a Fidesz országos választmányi elnökeként is kérte a választókat, hogy tüntessék ki bizalmukkal a Fidesz-KDNP jelöltjeit, ha más okuk nincs rá, azért mert "jólesik megverni a balosokat". Egyetértve Orbán Viktor szavaival, Kövér László is úgy véli: "együttműködésre vagyunk ítélve", s ez a kormány, amely "2010-ben a csőd széléről hozta vissza az országot", megérdemli a támogatást.

A politikus azt mondta: a baloldali kormányok 2002 és 2010 között nemcsak az országot, hanem benne az önkormányzatokat is jelentősen eladósították. A jelenlegi kormány ebből az 1200 milliárd forint adósságból is kimentette az önkormányzatokat, és a felszabaduló forrásokat fejlesztésekre, szociális, kulturális, népjóléti kiadásokra fordította.

A közelgő önkormányzati választással összefüggésben a baloldalra és a Jobbikra is kitért Kövér László. Kijelentette: "addig kell ütni a választásokon a balosokat, hogy rájöjjenek: ahogy eddig csinálták, úgy nem lehet, ha mégis úgy csinálják, soha nem jutnak hatalomra". Nem lehet nemzetellenes, családellenes, egyházellenes politikát folytatni, s nem lehet az országot kiárusítani - mondta -, ezért is üzenni kell a választáson a baloldalnak, nézzen szembe a múltjával.

Óvott a Jobbiktól is, amely azt hirdeti, hogy az élet roppant egyszerű, "kimondjuk, megoldjuk". Hozzátette: "ha őket az a baleset érné egyszer, hogy kormányoznak, rájönnének, hogy nem ilyen egyszerű".

A párt választmányi elnöke arra kérte a hallgatóságát, támogassa a Fidesz-KDNP polgármester- és önkormányzati képviselőjelöltjeit, "hogy minket ez a baleset ne érjen".