Csaknem 2700-an használták első nap a Mol Bubit

Nagy érdeklődés fogadta a Mol Bubit, vagyis a Budapest Biciklit. Az első napon már csaknem ezer új felhasználó vett rá jegyet vagy bérletet - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A 76 gyűjtőállomáson lévő 1100 biciklit hétfőn, a rendszer hivatalos elindulásának első napján csaknem 2700-an vették igénybe - írták. Az almazöld kerékpárok több mint 38 ezer percet töltöttek az utakon, egy-egy ember átlagosan 16 percet használta őket - tették hozzá. Az indulás alkalmával meghirdetett számos kedvezmény közül legtöbben a Start bérletet választották; ők december 31-éig 3 ezer forintért használhatják a MOL Bubit, sőt ebből 1500 forintot le is tekerhetnek.

Átadták a Mol Bubi-rendszert Budapesten


Aki szeretne bérlethez jutni, annak a BKK továbbra is azt javasolja, hogy a várakozás elkerülése érdekében a molbubi.bkk.hu webcímen előzetesen regisztráljon.

A rendszer üzemeltetéséről a BKK által megbízott Közbringa Kft. gondoskodik, munkatársai folyamatosan ellenőrzik a gyűjtőállomásokat, hogy az igényekhez igazodva ott mindig kellő számú kerékpár és szabad férőhely legyen. Az egymástól 300-500 méterre elhelyezett gyűjtőállomások a pesti oldalon a Nagykörúton és a Városligeten belül, Budán pedig a Vízivárosban, valamint a dél-budai egyetemi negyedben és a Margitszigeten találhatók. Az egységes kinézetű, speciálisan a városi forgalomra tervezett, strapabíró kerékpárok télen-nyáron, a nap 24 órájában használhatók - olvasható a BKK közleményében.