Fidesz-KDNP: Szent István-szobrot a XIII. kerületi Szent István parkba

Szent István-szobrot állíttatna az államalapító királyról elnevezett újlipótvárosi parkban Bagdy Gábor, a Fidesz-KDNP XIII. kerületi polgármesterjelöltje.

Bagdy Gábor elmondta: noha a parkot Szent Istvánról nevezték el, még sincs emlékműve ott az államalapító királynak. "Ha lenne egy Szent István-szobor a Szent István parkban, attól a park még szebb lenne, az méltóságát még tovább növelné", és a XIII. kerület egészének, azon belül a "környéken lakók javát is szolgálná" - hangsúlyozta.

A jelölt - aki jelenleg Budapest pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettese - szólt arról is, programja lényege nem az, hogy a XIII. kerületben eddig megvalósítottakat megváltoztassa, tönkre tegye, hanem hogy új lendületet adjon a városrésznek. Úgy fogalmazott, friss szemmel akar nézni a kerületre, megvizsgálni azt, ami az utóbbi húsz évben nem történt meg, pedig megtörténhetett volna, és "mi az, amit az egyébként jól működő, de szemmel láthatóan kicsit már megfáradt polgármester nem tud megtenni".

Arra a kérdésre, hogy milyen esélyei lehetnek a XIII. kerületben az októberi önkormányzati választáson, Bagdy Gábor azt válaszolta: mindenki tudja, hogy a fővárosban az egyik leginkább baloldali érzelmű kerület a XIII., de "itt az ideje, hogy a jobboldal is nagyobb erőkkel koncentráljon" erre a városrészre.