SzeptEmber Feszt a Népligetben

Pörköltfőző verseny, koncertek és tuningautók szemléje is várja az érdeklődőket szeptember 5. és 7. között a SzeptEmber Feszt elnevezésű, ingyenes kulturális és gasztonómiai fesztiválon a budapesti Népligetben.

A háromnapos rendezvényen mások mellett Palya Bea, a Napóleon Boulevard, Nagy Feró és a Beatrice, Ganxsta Zolee és a Kartel, Somló Tamás, a Budapest Ragtime Band, a Kerekes Band, a Zanzibár együttes, az Animal Cannibals, a Nemadomfel együttes és a Sub Bass Monster ad koncertet - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Magyar Dal Napja fővárosai is bemutatkoznak egy-egy zenekar képviseletével: fellép a Karmapirin zenekar Papp Szabival (Supernem) és Szakos Andreával, a Happy Dixieland Band, a Karak zenekar, Herczeg Flóra és a Pribojszki Mátyás Band. A látogatók a Pörköltek Terén több mint 30 féle - többek között marhapofából, malacfülből, folyamirákból, vaddisznóból, csigából és pacalból készített - pörköltet kóstolhatnak, a vegetáriánusok pedig megízlelhetik a zöldségpörköltet.

Az Egészségligetben életmód és táplálkozási tanácsadás, a Bababirodalomban baba-mama jóga, a Bringa Bázison ügyességi bemutatók szórakoztatják a résztvevőket, akik a Hangmester.hu - Nemadomfel Faluban játékos keretek között ismerkedhetnek meg a sérült emberek mindennapjaival. A Múltidéző Piactéren a kereskedelem hagyományai és múltidéző mesterségek elevenednek meg: az érdeklődők nyilat és tarsolyt készíthetnek, kipróbálhatják a gyertyaöntést, kosárfonást, agyagozást, fafaragást és csuhékészítést.

A programokat tuningautók találkozója, divatshow, verselőadás és elsősegély-oktatás mellett gólyalábas műsor, zsonglőrkabaré, táncház, aerobik edzés, kungfu és wushu bemutató is színesíti.

A SzeptEmber Fesztet 2000-ben rendezték meg első alkalommal azzal a céllal, hogy a fővárosban is legyen egy olyan családi rendezvény, amelyen egyszerre van jelen a hagyományos magyar gasztronómia, a kultúra és a szórakozás.

A programokról a fesztivál honlapja nyújt részletes tájékoztatást.