MSZP-s párttársa feljelentette Suchman Tamást

Feljelentette Suchman Tamást egy párttársa, aki szerint a marcali MSZP-s politikus őt és barátnőjét is megfenyegette, ráborította az asztalt múlt pénteken a marcali piacon, ahol ajánlásokat gyűjtöttek.

"Hangfelvétel van arról, hogy Suchman Tamás megfenyegetett, ne merjek pénteken Marcaliba menni aláírásokat gyűjteni, mert ha mégis, akkor meg fog verni" - mondta Harján Dávid, az MSZP marcali választókerületi elnöke, a párt megyei listájának harmadik helyén jelöltként szereplő politikus kedden az MTI-nek.

Az esetről elsőként az Index írt. A portál beszámolója szerint saját Somogy megyei párttársai tettek büntető feljelentést Suchman Tamás ellen, miután a politikus a múlt hétvégén megpróbálta kikergetni MSZP-s párttársait a sajátjának tekintett Marcaliból, és közben szétverte a párt kitelepülős pultját, és fizikailag fenyegette meg az aláírásokat gyűjtő szocialistákat.

Méhes Dóra, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére annyit mondott: kedden megérkezett a feljelentés a Marcali Rendőrkapitányságra, s az ügyben elrendelték a nyomozást.

Harján Dávid az MTI-nek az előzményekről elmondta: hónapok óta nem beszélt a marcali politikussal, aki a pénteki aláírásgyűjtő akció előtti napon telefonon kereste, de a hívást nem tudta fogadni; később egy üzenetet hagyott számára, ami arról szólt, hogy ne merjen Marcaliba menni, mert meg fogja verni.

"Annyiszor verek a szádra, ahányszor kinyitod" - idézett egy mondatot a hangpostán hagyott - a rendőrségi feljelentéséhez mellékelt - üzenetből Harján Dávid, aki ennek ellenére péntek délelőtt többedmagával - köztük Sárdi Árpáddal, az MSZP megyei listavezetőjével és Horváth Zoltánnal, a párt marcali elnökével - felállították az aláírásgyűjtő asztalt a marcali piacon.

A politikus az ott történtekről úgy nyilatkozott: Suchman Tamás kétszer elhajtott előttük autójával, majd megállt, kiugrott, elindult feléjük és azt kiabálta: "Mit keresel itt? Ez az én városom!" Hozzátette: nagyon sok tanúja volt a jelenetnek; Suchman Tamást az akkor odaérkező felesége és az őt régóta ismerő Sárdi Árpád fékezte meg - mondta Harján Dávid, aki a rendőrségen tett feljelentésében azt valószínűsítette, hogy amit Suchman Tamás tett, az garázdaság, szándékos rongálás, becsületsértés és fenyegetés.

Suchman Tamás először - akárcsak az Indexnek - az MTI-nek is azt mondta, hogy nem történt semmi, majd azt, hogy nem is az aláírásgyűjtők miatt ment a piacra, hanem azért, mert minden pénteken ezt teszi, hogy ott beszélgessen az emberekkel.

Ami az asztalborogatást illeti, az szerinte "véletlen" volt. "Megbotlottam" - mondta, majd a történtekről úgy számolt be, hogy nem ő volt az, aki számon kérte Harján Dávidtól, hogy mit keres ott, hanem éppen fordítva volt. "Én csak visszaválaszoltam" - magyarázta, hozzátéve: Harján Dávid korábban sértő megjegyzéseket tett rá. Suchman Tamás az MTI kérdésére elismerte, valóban nehezményezte és szóvá is tette a megyei pártvezetésnek, hogy tavasszal nem helybéli, hanem kaposvári politikust - Harján Dávidot - indított országgyűlési képviselőjelöltként a választókerületben. Most is lettek volna marcaliak, akik gyűjtötték volna a támogató aláírásokat, akiket ismernek a helybéliek - jegyezte meg a marcali politikus.