Lehet saját Google Street View kamerája

Gömbpanorámaképet már mindegyik új androiddal lehet készíteni, de utcaképet, amivel három dimenzióban, mozgóképen lehet a helyszínt felvenni: ez már igazi újdonság.

Baseball labda méretű és formájú a Bublcam 360 fokos fotókat és videókat készítő új kamerája, amely – gyakorlatilag a Street Viewhez hasonlóan – 3D alkotásokat készít. Nincs más dolgunk, mint felszerelni egy biciklire, vagy az autó tetőcsomagtartójára, kézben jó magara tartani egy koncerten, netán egy kereskedelmi forgalomban elérhető drónra (!) erősíteni és a Bublcam dolgozik.

Mégpedig úgy, hogy a képeket dinamikusan összefűzi és egy micro SD kártyán tárolja a felvételeket. Vagy lehet stream videóval közvetíteni mobil interneten vagy wifin. A nézők úgy valós időben láthatják a 3D adást.

Bublcam

A kép minősége egész jó: mp4 formátumban 720 p felbontás esetén 30 fps, 1080 p HD-nál 15 fps készül. A fotók mérete 14 megapixel. A kamera tartalmaz beépített gyorsulásmérőt, hogy stabilizálja a képeket.

Nem ez az első ilyen panorámakamera fejlesztés, de a legelső, amit nem csak fejlesztgetnek, hanem elővételben már meg is lehet venni. Képességeihez képest nem is drága, jelenleg 579 dollárért adják, de a cég tervezi, hogy leszorítják 500-ra az árát.