Exkluzív programok a Millenáris parkban a közmédia napján

Immár harmadszor rendezik meg szombaton a közmédia napját a Millenáris parkban és közvetlen szomszédságában. A szervezők elmondták, hogy idén is exkluzív programokkal várják a közmédia iránt érdeklődőket, a családokat 9 órától a budai helyszínre.

"A rendezvény célja megmutatni magunkat a közönségnek, találkozni az emberekkel, illetve közösségi élményt nyújtani a tévénézők, rádióhallgatók számára" - mondta Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója a rendezvényről tartott keddi sajtótájékoztatón.

Szeptember 6-án lesz például ingyenes játszóház, találkozni lehet a műsorok készítőivel, a bemondókkal, olimpiai és világbajnok sportolókkal, az érdeklődőket különböző színpadi produkciókkal, játékokkal, az idei focivébén készült fotókból összeállított, rádió- és televízió történeti kiállítással is várják. Be lehet kukkantani a kulisszák mögé az adásvezetés és -lebonyolítás standján, mindenki kipróbálhatja a szinkronizálás mesterségét.

A közmédia napja - Exkluzív programok a Millenáris parkban


Ott lesznek a Millenáris parkban a televíziós képernyő- és rádiómikrofon engedélyeket kiadó nyelvtanárok a Montágh Testülettől, bemutatják kultúrájukat a magyarországi nemzetiségek és képviseltetik magukat a közmédia társintézményei, a Magyar Állami Operaház, a Művészetek Palotája, a Budapest Music Center, a Thália Színház, valamint az A38 állóhajó.

Nyitrai Kata, a szórakoztató műsorok főszerkesztőségének vezetője elmondta, hogy a Fény utcai piac felőli oldalon infópult fogadja az érkezőket, a Kossuth és a Petőfi Rádió egyaránt egész nap élő adással jelentkezik a helyszínről. A legkisebbek Noé barátai jegyében állatsimogatót élvezhetnek, lesz állatos lufihajtogatás, selfie-ket készíthetnek hírességekkel az Újmédia-standnál, emellett élő Retikül-műsor is lesz Jakupcsek Gabriellával.

Gundel Takács Gábor a központi színpadon a Maradj talpon! vetélkedő győzteseivel beszélget és jelentkezni lehet az újrainduló adásba versenyzőnek. Hallhatóak lesznek a Fölszállott a páva énekesei, a Család-barát magazin keretében Borbás Marcsival lesz főzőprogram, bárki kívánhat az Önök kértéktől, a Dankó Rádió másfél órás koncerttel készül, a Rádiókabaréban fellép a friss Karinthy-gyűrűs Szomszédnéni Produkciós Iroda, a Bagi-Nacsa duó,és táncházat is tartanak.
A Millenáris park B épületében rendezik a tévémaci-kiállítást, lesz jelmezes fotózásra lehetőség, az m3 tévécsatornát Juhász Előd, Dévényi Tibor és Rózsa György képviseli. Ott lesznek az m1 sikeres produkciója, A Dal szereplői (Kállay-Saunders András, Bogi, ByeAlex), és élő Fábry Showt is rendeznek.

A közmédia napja idén is a nagyszabású Szimfonik LIVE koncerttel zárul: a közeli parkolóban felállított színpadon 19 órától 21 óra 30 percig tizenhat magyar sztár lép színpadra. Az énekesek párban egymás dalait fogják előadni, emellett egy-egy régi magyar slágert közösen mutatnak be szimfonikus kísérettel. A sajtótájékoztatón a Szimfonik LIVE fellépői közül jelen volt Pásztor Anna (Anna and the Barbies), Kamau Makumi (Mary PopKids), ByeAlex, Deniz, valamint a Mystery Gang tagjai.

"Idén is az igényesség az egyetlen szempont a Szimfonik LIVE produkcióban" - hangsúlyozta Balogh Sándor, az ötven zenésszel színpadra lépő MR Szimfonikusok karmestere, hangszerelő, aki már az első, 2011-es Szimfonik Live koncerten a Sziget fesztiválon a közmédia nagyzenekarát vezényelte. Hamada Kata, a közmédia zenei együttesek vezetője arról beszélt, hogy a produkció augusztusban nagy sikerrel szerepelt a határon túl is, Kolozsváron.

Az idei Szimfonik LIVE zenei rendezője Lepés Gábor "Lepe" és Subicz Gábor, utóbbi hangszerelési feladatokat is végez. A koncerten fellép még Yorgos, Bocskor Bíborka, Halott Pénz, Szabó Balázs, Ligeti György, Odett, Papp Szabolcs, Columbo, Prieger Fanni, Lovasi András és Bérczesi Róbert is. A produkció zenei rendezője Borcsik Attila "Izil", a kísérő rockzenekarban Ábrahám Zsolt gitározik, Benkő Dávid billentyűzik, Gátos Bálint basszusgitározik, Benedek Tamás pedig dobol. A koncertmester Oláh Vilmos, az est házigazdája Buda Márton lesz.

A közmédia napja már szeptember 5-én megkezdődik: pénteken 19 órától az érdeklődők A szépség és a szörnyeteg című filmet nézhetik meg a Millenáris park kivetítőjén.
A részletes program az mtva.hu-n olvasható.