Pikáns felvételek láttak napvilágot: a lista még nem teljes

Meztelen fotók kerültek fel a netre a legismertebb színésznőkről, modellekről, celebekről.

Feltehetőleg az Apple internetes tároló-szolgáltatása, az iCloud elleni kiterjedt hackertámadás nyomán olyan sztárok meztelen fotói kerültek fel vasárnap a világhálóra, mint Ariana Grande, Mary Elizabeth Winstead és Kate Upton. Az Oscar-díjas Lawrence ügynöke, Bryna Rifkin elismerte, hogy az ellopott felvételek az ügyfeléről készültek. A történteket a magánélet kirívó megsértésének nevezte és közölte, hogy az ügyben feljelentést tett. Hasonlóképpen eredetinek nevezte a fotókat Mary Elizabeth Winstead is, mások viszont hamisítványnak minősítették a felvételeket.

Jennifer Lawrence amerikai színésznő kezében a legjobb női főszereplőnek járó kitüntetéssel az Oscar-díjak 85. átadási ünnepségén a Los Angeles-i Dolby Színház sajtószobájában tartott fotózáson 2013. február 24-én. Lawrence a Napos oldal (Silver Lining Playbook) című filmben nyújtott alakításával érdemelte ki az elismerést. (MTI/EPA/Paul Buck)

Jennifer Lawrence amerikai színésznő kezében a legjobb női főszereplőnek járó kitüntetéssel az Oscar-díjak 85. átadási ünnepségén .(MTI/EPA/Paul Buck)



A hackernek vagy hackereknek sikerült hozzájutniuk Lea Michelle, Rihanna, Victoria Justice, Kirsten Dunst, Kristen Ritter, Yvonne Strahovski, Bar Rafaeli, Cara Delevingne, Kim Kardashian, Mary-Kate Olsen és mások meztelen képeihez is. A felvételeknek a 4chan, a Reddit, a Twitter és a Tumblr közösségi fórumokon való nyilvánosságra hozója azt állította, hogy Jennifer Lawrece-ről további pikáns képekkel és videofelvételekkel rendelkezik.

2012-ben a floridai Christopher Chaneyt 10 éves szabadságvesztésre ítélték, amiért feltörte a szórakoztatóipar 50 ismert személyiségének elektronikus levelezését és személyes adatokat, valamint meztelen fotókat lopott mások mellett Scarlett Johanssontól, Mila Kunistól és Christina Aguilerától.

Scarlett Johansson az Under the Skin című filmjének bemutatóján a  70. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon.

Scarlett Johansson az Under the Skin című filmjének bemutatóján a 70. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon.



A celebek elleni első ismertté vált jelentősebb hackertámadás 2005-ben történt: az internetes betörőknek akkor Paris Hilton telefonjáról sikerült felvételeket ellopniuk.