Nyolc halálos áldozat a párizsi gázrobbanásban

Az áldozatok között van egy háromtagú család: egy 40 éves nő és a 14, illetve 18 éves gyermeke. Ezenkívül még egy gyermek vesztette életét a robbanásban.

"Most hoztuk ki a nyolcadik áldozatot. Még folytatjuk a kutatást, hogy minden kétséget eloszlassunk és biztosak legyünk abban, hogy nincs már senki a romok alatt - közölte egy tűzoltósági szóvivő.

A végleges adatok szerint a balesetnek nyolc áldozata és 11 sérültje van, közülük négy állapota továbbra is életveszélyes. Noha több eltűnt személyt nem keresnek, a kutatás hétfő estig még folytatódik, kutyák segítségével, mielőtt megkezdődik a romeltakarítás.

A feltehetően gázszivárgás miatt bekövetkezett robbanás - amely hosszában kettévágta a négyemeletes épületet - vasárnap reggel valamivel 8 óra előtt következett be Párizs északi külvárosában. A tűzoltók egész éjjel folytatták a kutatást kutyák segítségével, különösen nehéz körülmények között, miután az épület megmaradt része és az egyik szomszédos ház összeomlásának veszélye fenyegetett.

A nyomozók szerint gázrobbanás miatt omlott össze a ház, a rendőrségi szakértők már megtalálták, és vizsgálni kezdték azt a gázbojlert, amely abban a lakásban működött, ahol a robbanás történt.

A házban élő családokat szállodákban vagy hozzátartozóknál helyezték el - közölte a helyi polgármester, akinek a szomszédos települések vezetői, valamint a szociális lakásokat működtető hatóság is segítségére volt az összedőlt ház lakóinak elhelyezésében.

Délelőtt az áldozatok hozzátartozói zártkörű megemlékezést szerveztek egy szomszédos sportcsarnokban az áldozatok emlékére, amelyen Bernard Cazeneuve belügyminiszter is megjelent.