Először érkeztek vasúton import autók Kínába

Megérkezett Európából az import autók első vasúton szállított csoportja Kínába - számolt be a Németországból a délnyugat-kínai Csungkingig tartó 16 napos útról a kínai média hétfőn.

Az északnyugat-kínai Hszincsiangot is érintő nemzetközi vasútvonal kihasználásával a hagyományosnak számító vízi út szállítási idejének a kétharmadát megtakarították, a logisztikai költségek jelentősen csökkentek - közölték a helyi vasúti "kikötő" illetékesei a Hszinhua hírügynökséggel.

A Duisburgból épségben megérkezett nyolcvan darab BMW, Mercedes-Benz és Volkswagen típusú autót a délnyugati, a keleti és a déli országrész piacain fogják értékesíteni. A 32 milliós tartományi jogú városban, Csungkingban évente 60 ezer új import autó talál gazdára, amelyek egyharmada érkezik Európából.

A külföldön gyártott autók elsősorban Tiencsin, Sanghaj, Kanton és Talian kikötőibe érkeznek, és innen indítják el őket az ország belsejébe. A világ legnagyobb autópiacára 2013-ban 1,17 millió járművet importáltak, az idei év első felében pedig 681 ezret, 29,5 százalékkal többet, mint a tavalyi első hat hónapban.