Figyelmeztetést adtak ki: itt szakadhat ránk az égbolt

Ma északnyugaton, északon gyengébben és erősebben felhős területek és időszakok egyaránt lesznek, ott helyenként zápor, északnyugaton kis valószínűséggel zivatar is lehet. Délen és keleten csak időnként növekszik meg a felhőzet, ott csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a változó irányú szél. A hőmérséklet késő este 17 és 22 fok között várható.

Vasárnap délutánig északnyugaton, északon gyengébben és erősebben felhős területek és időszakok egyaránt lesznek, ott helyenként zápor, kis valószínűséggel északnyugaton zivatar is lehet. Délen és keleten alapvetően napos idő várható, csapadék nem valószínű. Vasárnap délutántól északnyugat felől egyre nagyobb területen erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és ekkor a Dunántúlon már több helyen lehet zápor, főként délnyugaton zivatar.

A változó irányú szél csak zivatar környezetében erősödik meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 23 és 28 fok között várható.

Holnapra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ három délnyugati megyére az ott várható felhőszakadások miatt.

Hétfőn a Dunántúlon és középen borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, zivatar, néhol jelentős mennyiségű csapadék valószínű. Keleten változóan felhős idő lesz, néhol zápor, zivatar kialakulhat. A Dunántúlon az északi, északnyugati szél megerősödik, nyugaton viharos széllökések is lehetnek. Keleten megélénkül az északkeleti, keleti szél. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 12, 17 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 15, 20, keleten 22, 28 fok között alakul.