Több politikus is kiosztotta Gyurcsány Ferencet

Gyurcsány Ferenc nem osztályfőnöke a baloldalnak. Csak egyike a rumlizó gyerekeknek - ezt mondta Szigetvári Viktor, amikor Gyurcsány Ferenc cikkét kommentálta. A Demokratikus Koalíció elnöke arról írt, hogy szerinte a baloldali pártokat egyesíteni kellene, de az ötletet az Együtt és az MSZP is elutasítja. Úgy tudjuk, szocialista politikusok szerint gyengíti az önkormányzati kampányt, hogy Gyurcsány éppen most jött elő a baloldal újraegyesítésének ötletével.

Gyurcsány Ferenc a Facebookra is kitette saját véleménycikkét. Ebben azt írja: Egységes Demokrata Pártot kellene létrehozniuk. Gyurcsány Ferenc szerint a baloldali pártoknak muszáj együttműködniük, különben politikai halál vár rájuk. Gyurcsány ideiglenes megoldásként azt javasolja, hogy hozzanak létre egy pártuniót közös elnökséggel.

Szigetvári Viktor szerint Gyurcsány Ferenc nem adhat tanácsokat a teljes baloldalnak. Az Együtt társelnöke azt mondta: Gyurcsány Ferenc nem osztályfőnöke a baloldalnak. „Az, hogy ő az ellenzék egésze számára itt osztályfőnökként tanácsokat ad, az szerintem nem helyes, mert ő nem egy osztályfőnök, aki megérkezik a rumlizó gyerekekkel teli szobába, tanterembe. Hanem ő egy a rumlizó gyerekek közül, és ő a saját dolgával foglalkozzon” – mondta Szigetvári Viktor, az Együtt a Korszakváltók Pártjának társelnöke.

A szocialisták sem értenek egyet Gyurcsány Ferenc ötletével. Harangozó Gábor szerdán azt mondta: ők csak az önálló MSZP-ben hisznek. „Szerintem szükség van az ország érdekében egy önálló, erős baloldali pártra, ez pedig a Magyar Szocialista Párt tud lenni. Ezért én abban hiszek, hogy egy önálló, erős Magyar Szocialista Pártra van szükség” – jelentette ki az MSZP-s Harangozó Gábor.

Az atv.hu azt írta: a szocialisták egyik elnökségi tagja, Komjáthi Imre egyenesen „politikai testvérgyilkosságnak" tartja a szerinte összehangolt DK-Együtt-támadást. A vezető szocialista politikus szerint olyan emberek kísérlik meg teljesen kivéreztetni az MSZP-t, akik a megélhetésüket, jólétüket, politikai befolyásukat köszönhetik ennek a közösségnek.

2011-ben még az MSZP megújítását ígérte Gyurcsány Ferenc. A Heti Válasz azonban nyáron azt írta: Gyurcsány Ferenc egy korábbi levelezéséből kiderült, miközben a volt miniszterelnök 2011-ben még az MSZP megújításáról beszélt, a háttérben már bejegyzés alatt volt új pártja, a Demokratikus Koalíció.

A Híradó információi szerint nagy az elégedetlenség a vidéki szocialista politikusok körében. Szerintük az MSZP kampányát gyengítik például Falus Ferenc félresikerült akciói, az akadozó baloldali tárgyalások, és az is, hogy Gyurcsány Ferenc éppen az önkormányzati kampányban jött elő az újraegyesítés ötletével.