A füzesabonyi Fidesz feljelentést tesz jó hírnév megsértése miatt

Jó hírnév megsértése miatt keresik az igazukat, és felszólítják a Jobbik szóvivőjét, nyilvánosan kérjen elnézést, amiért valótlanságot állított.

A Jobbik szóvivője, Mirkóczki Ádám csütörtökön beszélt arról Sipos Attila füzesabonyi alpolgármester, korábbi baloldali jelölt-aspiráns Facebookon közétett írására hivatkozva, hogy a politikust megfélemlítették és visszalépett. A Fidesz szerint az ellenzéki politikus valótlanságot állított, a kormánypárt füzesabonyi alapszervezete egyúttal visszautasított a Jobbik rágalmait és jogi lépéseket helyezett kilátásba. Kiemelték: a Fidesz törvényes kampányt folytat, és visszautasít minden tisztességtelen eszközt.

A Molnár Richárd helyi elnök által jegyzett közlemény arra is kitért: elítélik az elmúlt évek gyenge teljesítményét, s Füzesabony lemaradásáért a "jobb és baloldali szélsőséges pártokat" - a "bukott baloldalt", az Összefogás Füzesabonyért Egyesületet és a Jobbikot - tartják felelősnek. "A mi célunk, hogy az elmúlt évek kudarcai után Füzesabonyt is fejlődési pályára állítsuk" - fogalmazott Molnár Richárd.

A közlemény szerint a Fidesz jelöltje elsőként adta le a jelöléshez szükséges aláírásokat Füzesabonyban, elsőként mutatta be jelöltjeit és programjának fő elemeit, s külön aláírásgyűjtő akcióba kezdett a város fejlesztéséért. "Az ügynökbotrányba keveredett, és érpataki zászlóégetővel kokettáló Jobbik" a Fidesz szerint érezhetően kétségbeesett. Megjegyezték: van egy "diszkrét bája" annak is, hogy a Jobbik a baloldalnak szurkol, az ő indulásukért aggódik. A kormánypárt felszólítja a Jobbikot, hogy "kétségbeesését ne rágalmazással és hazugságok terjesztésével próbálja leküzdeni".