Katonákat végzett ki az Iszlám Állam

Több tucat fogságba ejtett szíriai katonát gyilkolt meg az Iszlám Állam dzsihadista szervezet az ország északi részén - közölte csütörtökön az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű londoni székhelyű civil szervezet.

A kivégzett katonákat akkor fogták el, amikor a Hama tartománybeli Eszraja településről menekültek, miután az iszlamisták vasárnap elfoglalták tabkai támaszpontjukat. A felkelők csütörtökre virradóra ölték meg őket - közölte Rami Abdel, az OSDH igazgatója.

Abdel szerint 1400 katona védte a támaszpontot. A harcok során mintegy 200 katona halt meg, és körülbelül 700-an tudták elérni a damaszkuszi hadsereg ellenőrzése alatt lévő területeket. A többi, közel 500 katona közül egyesek folytatták a harcot egy közeli farmon, mások elrejtőztek, és többtucatnyian kerültek a dzsihadisták fogságába.

A dzsihadisták közzétettek egy videofelvételt, amelyen alsónadrágra vetkőztetett fiatal katonák mezítláb gyalogolnak egy sivatagi úton körülvéve felfegyverzett dzsihadistákkal, akik közül az egyik a szervezet zászlaját viszi. Az iszlamisták az Iszlám Állam nevét harsogják, társaik pedig azt visszhangozzák, hogy az Iszlám Állam "örök".