Jobbik: a zsarolás ne legyen kampányeszköz

Az ellenzéki párt arra kéri az indulókat, "ha áldozat szerepbe kerülnek", álljanak a nyilvánosság elé, mert ha nem teszik, nem lesz vége ennek "a közéleti fertőnek".

A Jobbik felszólítja az önkormányzati választáson induló pártokat, hogy ne éljenek a megfélemlítés, a zsarolás eszközével, s ha velük szemben alkalmazzák, álljanak a nyilvánosság elé. Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján egy füzesabonyi esetet hozott példaként, ahol Sipos Attila jelenlegi alpolgármester, korábbi baloldali jelöltaspiráns Facebookon közzétett írására hivatkozva beszélt zsarolásról. Szavai szerint a településen kiélezett választásra lehetett volna számítani, de a megfélemlített alpolgármester visszalépésével egy szereplő kiesett, a baloldalnak nincs jelöltje.

Hozzátette: nem védeni akarják a baloldalt, de "ez a stílus túlmegy minden határon", s emellett politikai hovatartozástól függetlenül nem lehet elmenni. Az esetet úgy értelmezi, hogy a baloldal "néhány beígért pozícióért (...) cserbenhagyta választóit". A Jobbik szóvivője azt kérte: a Fidesz számoljon le a "maffiaállamokra jellemző stílussal és hatalmi eszközökkel", Füzesabonyban pedig vonja le a személyi konzekvenciákat. Mirkóczki Ádám pártállástól függetlenül arra kérte az önkormányzati választáson indulókat, hogy "ha áldozat szerepbe kerülnek", álljanak a nyilvánosság elé, mert ha nem teszik, nem lesz vége ennek "a közéleti fertőnek". Megjegyezte azt is, hogy a zsarolás bűncselekménynek számít.