Seszták Oszkár vezeti a Fidesz-KDNP Szabolcs megyei listáját

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat jelenlegi elnöke vezeti a Fidesz-KDNP megyei listáját az októberi önkormányzati választásokon - jelentette be Vinnai Győző, a kormánypárt országgyűlési képviselője Nyíregyházán.

A politikus elmondta, a megyei listán sikeres polgármesterek, intézményvezetők, szakemberek, valamint a szövetségesek, a KDNP és a Fidelitas képviselői szerepelnek. Seszták Oszkárt Szabó István Mátészalka polgármestere, Baracsi Endre, a megyei önkormányzat területi és vidékfejlesztési bizottságának elnöke, Lipők Sándor Kemecse polgármestere, valamint jelenleg is közgyűlési tagként tevékenykedő Simonné Rizsák Ildikó követi a listán.

Nagyon gyorsan sikerült az ajánlásokat összegyűjteni, a szükséges 1400 aláírás csaknem hatszorosát, 8200 aláírást adtak le - hangsúlyozta Vinnai Győző.

Seszták Oszkár a sajtótájékoztatón elmondta, a voksoláson a Fidesz-KDNP számára azt jelentené a sikert, ha abszolút többséget sikerül szerezni a megyei önkormányzatban. A testület 25 tagú lesz, az eddigi tapasztalataink arra engednek következtetni, hogy sikerül ezt a célt elérni - fogalmazott az elnök.

Szavai szerint megváltozott a megyei önkormányzatok szerepe, amelynek közvetlen felelősségi körében a következő hét évben - területi- és településfejlesztésre fordítható - 100 milliárd forint hasznosítása lesz.