Riasztást adtak ki: itt szakadhat ránk az ég

Csütörtök reggelre keleten is kiderül az ég, az éjszaka első felében északkeleten még zápor előfordulhat. Csütörtökön általában napos idő várható kevés gomolyfelhővel, északkeleten lehet kicsit több a felhő, de csapadék ott sem valószínű.

Szerda délutántól egyre nagyobb területen fordul északira, északnyugatira és erősödik meg a szél, a Kisalföldön átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. Délutánra a déli országrészben is szakadozottá válik a felhőtakaró, eláll az eső, hosszabb-rövidebb napos időszakok ott is lehetnek. Délutántól északnyugat felől szórványosan kialakulhat záporeső, néhol zivatar is, erre legnagyobb esély a Dráva mentén, valamint az ország északkeleti harmadában van. Zivatarban is előfordulhat viharos széllökés. Éjszaka mindenütt mérséklődik a szél és csütörtökön már gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

Az OMSZ mára több északkeleti járásra citromsárga riasztást adott ki a várható heves zivatarok, felhőszakadások miatt. Ugyanezek okok miatt első fokú figyelmeztetés van érvényben több megyében is.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 12 fok között valószínű, az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben lehet ennél hidegebb a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 20 és 24 fok között várható.