Élénkül a lakáshitelpiac

Egyre inkább visszatér a bizalom a lakáshitelek iránt, az alacsony kamatoknak és ingatlanáraknak köszönhetően mind többen vásárolnak kölcsön igénybevételével – hangzott el a Kossuth Rádió Krónikájában.

Az Otthon Centrum Hitel Center tájékoztatása szerint az első félévben jóval több érdeklődőt és hitelfelvevőt regisztráltak, mint tavaly ilyenkor. A fellendülés mögött az alacsony lakásárak és az olcsó hitelek is keresendők. A hitelszakértő azt mondja, mindig hasonlítsuk össze a bankok ajánlatait, és érdemes figyelni a kamatperiódusra is, vagyis arra az időszakra, amely alatt a kamat nem változik.
Hallgassa meg!

Gergely Péter, a Bankráció.hu szakértője felhívta rá a figyelmet, olyan hitelt válasszunk, olyan konstrukciót keressünk, amelynek lehetőleg minél hosszabb a kamatperiódusa. "Vannak hitelek, amelyeknek 3-6 havonta változhat a törlesztőrészlete, de léteznek már olyan konstrukciók is, amelyekkel 3-5-10 vagy akár 20 évre is fixálhatjuk a törlesztőrészleteket”. Azaz a havi költségek biztonsággal tervezhetők lehetnek – tette hozzá.

A jövőben fel kell rá készülni, hogy a kamatok és ezzel együtt a törlesztőrészletek is emelkedhetnek, hiszen jelenleg rekordalacsony szinten van a jegybanki alapkamat.