Az AXA perében elutasította a törvényszék az Alkotmánybírósághoz fordulást

Az AXA Bank Europe SA magyar állam ellen indított perében tartott szerdai tárgyaláson a Fővárosi Törvényszék elutasította a pénzintézet azon indítványait, amelyekben az Alkotmánybírósághoz, illetve az Európai Unió bíróságához fordulást kezdeményezett.

A tárgyalás reggel fél 9 óta továbbra is tart, jelenleg zárt ülés zajlik, amit arra az időre rendelt el a bíró, amíg a felperes AXA Bank termékeinek árazásával kapcsolatban ad elő.

A bank még a tárgyalás kezdetén tanú - az AXA magyarországi fióktelepe törvényes képviselőjének - zárt ülésen történő meghallgatását kérelmezte. Mint jogi képviselőjük elmondta azért, hogy a kihallgatni indítványozott felperesi munkavállaló, tehát banki szakember bemutassa, miként működik egy bank, és milyen elvek alapján alakítja ki árazási politikáját.

A tárgyalás délelőtt hosszas keresetismertetéssel kezdődött, azóta a felek egymás kérelmeire, ellenkérelmeire regáltak, így még nem lehet tudni, helyt ad-e a bíróság az AXA tanúmeghallgatási indítványának, mint ahogyan azt sem, lesz-e szerdán ítélet az ügyben.