Ilyen volt a Szimfonik Live Kolozsváron

Először volt Szimfonik Live Budapesten kívül: pénteken este Kolozsvár főterén adtak koncertet az MR Szimfonikusok az Irie Maffiával, Péterffy Borival, a Heavan Street Sevennel és a Pannonia Allstars Ska Orchestrával. A Magyar Rádió szimfonikus zenekara klasszikus repertoárjával is fellép a Kolozsvári Magyar Napokon.

Este nyolckor emelte fel pálcáját Balogh Sándor, az MR Szimfonikusok karmestere, hogy a Szimfonik Live történetében először külhoni helyszínen vezényelje zenekarát. Kolozsvár főterére az elsőként színpadra lépő Irie Maffia taktusaira kezdett összegyűlni a Kolozsvári Magyar Napok más helyszíneiről érkező közönség, hogy a majdnem háromórás koncert végére megtöltse a teret.

Péterffy Bori három számot adott elő az MR Szimfonikusok kíséretével, majd a Heaven Street Seven lépett színpadra.

 

A koncert végére a Pannonia All Stars Orchestra foglalta el a színpadot, amely ősbemutatóként játszotta el az egyik, zenekari kíséretre áthangszerelt számát. A zenészek szerint a zenekar történetének egyik legjobb buliját adta Kolozsváron.

Balogh Sándor karmester számára a legnagyobb élményt az jelentette, hogy a Mátyás-szobor előtt vezényelhette zenekarát. „Nemcsak a közönség, hanem mi is röpdöstünk, annyira jólesett. Az utolsó pár számnál már szinte mindeni mosolygott, és ilyet szimfonikus zenekartól ritkán lát a közönség” – fogalmazott.

Az MTVA idén kiemelt médiatámogatója a Kolozsvári Magyar Napoknak. A Szimfonik Live mellett a magyar rádió zenekara ma délután klasszikus zeni koncertet is adott a Kolozsvári Magyar Operában.