Odafigyelő, biztonságos, tiszta Budapestet ígér az MSZP

A szocialisták fővárosi frakcióvezetője szerint a jelenleginél rosszabb vezetése már nem is lehetne Budapestnek. Horváth Csaba bejelentette azt is, hamarosan elkészül a városvezetés "hibáit, hazugságait és megoldatlan problémáit" feldolgozó budapesti feketekönyv következő fejezete.

Az MSZP szerint a fővárosiaknak balliberális városvezetést kell megbízniuk októberben, ha odafigyelő, biztonságos és tiszta Budapestet szeretnének a jelenlegi "széthulló és romló" városi szolgáltatások helyett. Erről Horváth Csaba, a szocialisták fővárosi frakcióvezetője beszélt szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, a jelenleginél rosszabb vezetése már nem is lehetne Budapestnek. Szerinte Tarlós István főpolgármester Orbán Viktor kormányfő bábja és csak a Fidesz érdekeit érvényesíti.

Hangsúlyozta, hogy hamarosan elkészül a városvezetés "hibáit, hazugságait és megoldatlan problémáit" feldolgozó budapesti feketekönyv következő fejezete. Horváth Csaba a kiadványban szereplő állítások közül példaként említette a romló budapesti közbiztonságot, továbbá azt, hogy a város elvesztette 12 kórházát, 150 iskoláját, értékes Főgáz-részvényeit, valamint a Városligetet és a Vidámparkot. Kérdésekre válaszolva elmondta, hogy minden támogatást megadnak a baloldali ellenzék közös főpolgármester-jelöltjének, Falus Ferencnek. Horváth Csaba, aki a közelmúltban visszalépett hasonló ambícióitól többször is "Falus úrként" hivatkozott az MSZP által támogatott politikusra, aki reményei szerint minél több programpontot átemel majd a szocialisták budapesti elképzeléseiből.