Robbantással fenyegetőzőt fogtak el Miskolcon

Bomba fog robbanni a miskolci Búza téren - ezt üzente egy miskolci férfi a 107-es segélyhívó vonalon. A fenyegetőzőt két órán belül azonosították és elfogták, tettére nem tudott magyarázatot adni.

Robbantással fenyegetőzött egy férfi Miskolcon, elfogták, a rendőrség pedig a lefolytatott nyomozás után bíróság elé állítási javaslattal küldte meg az iratokat a Miskolci Járási Ügyészségnek - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.

Janasóczki Attila közlése szerint még augusztus 12-én 13 órakor egy akkor még ismeretlen férfi Miskolcon, a Búza térről bejelentést tett a 107-es segélyhívó számra, hogy "bomba fog robbanni a Búza téren", majd megszakította a vonalat.

A rendőrök azonnal a helyszínre mentek és széles körű adatgyűjtésbe, illetve kutatásba kezdtek, amelynek eredményeként két órán belül azonosították és elfogták a fenyegetőzőt, egy 35 éves parasznyai lakost. Az illető beimserte, hogy valóban ő tette a hamis bejelentést, de hogy miért, arra nem tudott válaszolni.

Közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított ellene eljárást a rendőrség.