Az orosz konvoj minden járműve megérkezett a városba

Az orosz segélykonvoj minden járműve megérkezett Luhanszk város területére - jelentette be péntek este a városi tanács egyik szóvivője.

Az ITAR-TASZSZ orosz és az EFE spanyol hírügynökség szerint a konvojnak mind a 262 kamionja elérte a várost, ahová kétezer tonna élelmiszert, ivóvizet, gyermektápot és gyógyszert szállítottak.

"Már megkezdődött a szállítmány kirakodása, melynek tartalmát azután elosztják majd a lakosok között" - mondta a szóvivő. Nem zárta ki, hogy az orosz humanitárius segély egy részét a szomszédos "donyecki népköztársaságba" szállítják tovább.

Orosz segélyszállítmány


A városi tisztségviselő szerint a rakomány tartalmának elosztásával egy különleges bizottság foglalkozik majd, amelynek feladata lesz meghatározni, hogy a lakosság mely csoportjait kell előnyben részesíteni a javak elosztásakor.

Az EFE emlékeztet, hogy az ukrán területre belépett 262 kamion közül csupán 34-et vizsgáltak át és vámkezeltek az ukrán határőrök és vámosok, a többi jármű csak az orosz vámosok ellenőrzésén esett át.

Az ukrán határőrök és vámosok azt panaszolták, hogy a határátkelőnél orosz kollégáik zárták el előlük az utat a többi járműhöz.