Meglátogatta Fidel Castrót a venezuelai elnök

Nicolas Maduro venezuelai elnök meglátogatta Fidel Castrót, Kuba korábbi vezetőjét, néhány nappal Castro születésnapja után. Erről Castro számolt be egy szerdai cikkében.

Fidel Castro a CubaDebate nevű hivatalos kubai honlapon szerda este megjelent írásában adott hírt arról: Maduro kedden meglátogatta, hogy köszöntse születésnapja alkalmából. A venezuelai elnök augusztus 13-án, Castro 88. születésnapján ígérte meg, hogy ellátogat hozzá.

Castro beszámolt róla, hogy Maduro gyümölcsöket és egy tréningruhát küldött neki a születésnapjára.

A Cubadebate által közreadott képen Nicolas Maduro venezuelai elnök (b) és Fidel Castro volt kubai elnök tárgyal Havannában 2014. augusztus 19-én. (MTI/EPA/Cubadebate)



Maduro előre be nem jelentett látogatásának hivatalos programjára nem tért ki a volt kubai vezető, így arra sem, hogy a venezuelai államfő találkozott-e Raúl Castro kubai elnökkel vagy más vezetőkkel.

Fidel Castro 48 éven át irányította Kubát, de 2006-ban megbetegedett, és ezért átengedte az elnöki széket öccsének, Raúlnak, aki hivatalosan 2008 januárja óta tölti be az államfői tisztséget. Fidel Castro azóta nagyon ritkán mutatkozik a nyilvánosság előtt, a CubaDebate honlapon azonban rendszeresen tesz közzé véleménycikkeket.