Kivételt tettek: az énekesnőről már most szobor készül

Három éve halt meg az énekesnő, ám már most életnagyságú szobrot állítanak az emlékére.

A néhai brit énekesnő születésnapján, szeptember 14-én avatják fel az észak-londoni Camden kerületben Amy Winehouse életnagyságú bronzszobrát.

A Scott Eaton által tervezett alkotás, amely csípőre tett kézzel és jellegzetes frizurájával örökíti meg az énekesnőt, Camden nyüzsgő piacának szívében fog állni. "Mostantól Amy minden nap láthatja a szülővárosában zajló eseményeket" - idézte a BBC News a néhai souldíva apját, Mitch Winehouse-t.

Amy Winehouse és édesapja, Mitch Winehouse (Fotó: MTI/EPA)

Amy Winehouse és édesapja, Mitch Winehouse (Fotó: MTI/EPA)



Hozzátette: "Amy rajongott Camdenért, és rajongói is ezzel a hellyel azonosítják őt". Mitch szerint a család mindenképpen azon a helyen akart emlékművet állítani, amelyet Amy a legjobban szeretett, azért, hogy a rajongóknak legyen hova ellátogatniuk és a turisták számára is vonzóbbá váljon a kerület.

A camdeni tanács korábban azt mondta az édesapának, hogy általában húsz évet szoktak várni a halál után a szoborállításig, de Amy esetében kivételt tesznek.

A bronzalkotást, amelynek megtervezésében a souldíva anyja, testvére és néhány közeli barátja is részt vett, szeptember 14-én leplezik le: az énekesnő ekkor ünnepelte volna 31. születésnapját. A szobrot eredetileg a szomszédos Roundhouse koncertcsarnokon kívül akarták felállítani, ám Mitch szerint az új helyszín, amely rövid sétára van lánya egykori otthonától, könnyebben megközelíthető a rajongók számára.

A Grammy-díjas énekesnő 2011 júliusában, 27 éves korában hunyt el camdeni otthonában alkoholmérgezés következtében. Halálát követően Winehouse családja alapítványt hozott létre a nevében a drog- és alkoholfüggőséggel küzdő fiatalok segítésére. Az énekesnő emlékét őrző szobron az Amy Winehouse Alapítvány támogatására vonatkozó információk is helyet kapnak.